Här startar vår BOKREA -30%
Tummen på Bio!

Tummen på Bio!

2/02, 2024

Tummen och Tummens Mamma kommer äntligen på Bio! 

Vi är stolta över att få presentera filmen Tummen & Tummens Mamma, en hyllning till de fantastiska barnböckerna av Inger och Lasse Sandberg.

Inger och Lasse Sandberg är två av Sveriges mest älskade barnboksförfattare, som har skapat flera klassiska karaktärer som Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och Långa Farbrorn. De bodde och verkade i Värmland, där de hämtade inspiration från naturen, folklivet och historien. Deras böcker har berikat många barns fantasi och läslust, och har även översatts till flera språk.

Tummen är en charmig och äventyrlig figur som har förtjusat generationer av barn sedan 1970-talet. Nu får han nytt liv på bioduken med 5st restaurerade avsnitt. En perfekt film för alla barn, speciellt de i 2-5 års åldern som kanske gör sitt första biobesök och får lära känna Tummen för första gången.

  • “I Blåbärsskogen” Tummen ska plocka blåbär, ett till mamma och ett till sig själv. Ett härligt skogsäventyr med bergsbestigning och möten med skogens för Tummen stora djur som hackspett, räv och en snigel. 
  • “Luftfärder” Tummen och Tummens mamma spelar badminton. När mamma hämtar saft hör Tummen en massa olika ljud som måste undersökas. 
  • “Tummemamman slutar röka” Tummen hjälper sin mamma att hitta på andra saker istället för att röka.
  • “Tummen reser från vintern” Tummen tycker snön kommer för tidigt så Tummen reser till andra länder som Opp-och-ner-land, Bil-land, Hopp-land och Blöt-land. 
  • “Flaskposten” När Tummen fiskar får Tummen upp en flaskpost med en skattkarta.
Tummen & Tummens Mamma © Cinecct Sweden AB


Avsnitten i sig är digitalt restaurerade med hjälp av AI och är en blandning av animation, teckningar som bjuder på både humor och spänning för hela familjen. Avsnitten visades för första gången på Sveriges Television TV 2 1978 och nu 45 år senare kommer de äntligen till Biograferna i Sverige.

Följ med Tummen och hans mamma på deras resa genom Tumme-landet, där de möter vänner och faror, och upptäcker världen på sitt eget lilla speciella sätt. Tummen & Tummens Mamma är en film som passar för alla åldrar och som kommer att väcka gamla minnen och skapa nya hos publiken. 

Så se till att boka din biljett redan idag och upplev Tummen & Tummens Mamma
Kommer på Bio den 25 december 2023

#BioNäraDig


För att hitta en biograf nära dig kika på länken nedan.
https://www.cinecct.se/filmer-utbud/tummen-tummens-mamma/